Подобренията в тренировъчния процес на беройци започват да стават все по-видими, пише Beroe Online. След като вчера футболистите излязоха на първата тренировка за 2012 година с част от новата си екипировка "Улшспорт" (б.а. - клубът сключи преди Нова година тригодишен договор за доставка на пълна екипировка, като тазгодишната предстои да бъде представена в следващите дни), те имаха и нова придобивка - спортни пулсомери. Благодарение на тях треньорите могат да отчитат скорост, изминато разстояние и стойността на сърдечния ритъм.

Такива устройства притежават почти всички по-големи европейски клубове, но за Берое това е новост, която си заслужава да бъде отбелязана. Едно от обещанията на новото ръководство на клуба от Стара Загора беше да подобри значително материалната база на клуба що се отнася до уреди и приспособления, които да правят по-стойностен тренировъчния процес.

С новата придобивка могат да бъдат правени обстойни анализи на натоварването в различни фази на подготовката, както и за физическото състояние на всеки един футболист.