Документалният филм, посветен на легендарния български футболист Атанас Михайлов, вече е готов и скоро предстои да бъде показан пред феновете на Локомотив (София) и българския футбол.

Идолът на столичното Локо си отиде от този свят на 1 октомври 2006 г., но остави завинаги следа в сърцата на българите, на тези които обичат красивия футбол.

Лентата съдържа уникални кадри, непоказвани снимки и факти от живота на Начко Михайлов. В “Легенда за Начко” са включени интервюта със знакови личности за историята на „железничарския“ клуб – играчи, треньори, привърженици, общественици.

Спомени разказват бивши съотборници от славния Локомотив – шампион от 1978 г., и участници в европодвизите през 1979-1980 г., олимпийски вицешампиони от Мексико`68, съиграчи от кварталния Родина. Затрогващи са и разказите на приятелите от детинство, на най-близките от семейството.

Автори на филма са Явор Веселинов, Венелин Йорданов и Милен Димитров. Веселинов е писател с доста написани книги зад гърба си, режисьор на няколко филма (документални и игрални). Йорданов е летописец на историята на любимия си Локомотив (Сф) – написа седем тома за „червено-черните“. Двамата сега обединиха усилията си с журналиста Милен Димитров, за да почетат легендата Начко Михайлов.