Спортно-техническото ръководство на Черноморец (Бургас) се договори с Несебър за контролен мач на 26 март. Тогава е евроквалификацията на българския национален тим с Швейцария и отборите планират приятелски мачове в прекъсването на първенството. Проверката на "акулите" с "делфините" ще се играе на стадион "Лазур" като началният час ще бъде обявен по-късно.

Днес отборът на Антон Велков проведе две тренировки. Сутрешната бе във фитнес залата на спортния комплекс, а следобедната - на централния терен на стадион "Лазур”. В отбора няма контузени състезатели, но трима от младоците пропуснаха заниманието. Живко Петков, Яни Пехливанов и Ник Дашев вчера взеха участие в мача на Елитната юношеска група до 19 години между Черноморец и Чавдар (Етрополе), спечелен от "акулите" с 2:0. Днес тримата направиха възстановяване и следобед получиха почивка.

Въпреки студеното време теренът на стадиона бе в отлично състояние, което даде възможност на треньора Антон Велков да разиграе различни тактически варианти, които ще бъдат използвани в мача срещу "Левски" в столицата. Дербито на 18-ия кръг на "А" група е в събота от 18:00 часа на "Герена".

Следващата тренировка на "акулите" е утре следобед. /БЛИЦ