Формацията на Черноморец от деца (родени 1998 г.) ще участва на силен турнир в Сопот от 29 април до 1 май. В надпреварата ще се включат 8 отбора, разделени в две групи. Малките "акули", които тренират под ръководството на Малин Орачев, са в група заедно с връстниците им от "Левски", Берое и домакините от Металик. В другия поток са ЦСКА, Пирин (Бл), УФК "Васил Левски" (Пд) и "Левски" (Карлово).

Покани да присъстват на откриването са изпратени до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на спорта Свилен Нейков, президентът на БФС Борислав Михайлов и други важни личности.

В групите ще се играе по системата всеки срещу всеки. Заелите първите места ще се срещнат на финал, вторите – за 3-4-то място, третите – за 5-6-о място и четвъртите – за 7-8-мо място.

Организатори на турнира, който се провежда за втора поредна година, са местният футболен клуб Металик и шведската фирма SKF Беерингс България. Фирмата за производство на лагери осигурява голямата награда за победителя в Сопот – участие в международния турнир GOTHIA CUP в Гьотеборг. Шведският град по традиция дава любезното си домакинство на мини световно първенство по футбол с участието на около 1 500 отбора от момчета и момичета на възраст от 12 до 18 г.

Организаторите поемат разходите на участниците както на турнира в Сопот, така и за GOTHIA CUP в Гьотеборг. /БЛИЦ