Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Да забравим за Олимпиадата! Започва "А" група! Стартът на новия сезон на така вълнуващото ни футболно първенство чука на вратата. Идват големите мачове. Още днес ще станем свидетели на две дербита. От 20:00 часа "Левски" приема Черноморец (Бургас), ЦСКА гостува на Литекс в Ловеч. Не, всъщност ще ги видят само тези, които отидат на стадионите.

Началото на новия сезон в "А" група остава скрито, което е прецедент. Телевизиите за момента отказват да плащат желаната от клубовете космическа сума и зрителите няма да могат да наблюдават мачовете у дома, седнали на ракийка и салатка.

БЛИЦ обаче отново ще ви предостави възможност да следите развоя на срещите по минути. Интригата е гарантирана. Обичайните заподозрени отново са замесени в битката за титлата. Шампионът Лудогорец, ЦСКА, "Левски", Черноморец, а уж и Славия ще се стремят към трофея. След резилите в Европа "сини", "червени" и разградчани ще се стремят да се реваншират пред феновете си, стартирайки силно в "А" група.

В началото обаче е трудно предвидимо кой ще спечели новото първенство. Много от клубовете тръгват с високи цели, но докъде ще достигнат - никой не знае. За някои пък дори не е сигурно докога ще издържат и дали изобщо ще завършат сезона. Такъв е случаят с "Ботев" (Враца), мъглата продължава да е надвиснала и в "Надежда", а Локомотив (Пловдив) почти се разпадна след оттеглянето на Коко Динев. Варненският бос Веселин Марешки пристигна на "Лаута", но драстично намали заплатите и титулярите от миналия сезон избягаха в други клубове. Треньорът Емил Велев се принуди да прави селекция в последния момент, привличайки "на пожар" футболисти, които нямат отбори, но им се играе в "А" група.

Картинката отново ще е доста интересна. Със сигурност пак ще има скандали, най-вече около съдийството. Все ще се намират недоволни от отсъжданията на реферите, които от няколко дни си имат нов шеф - Никола Джугански, заменил Костадин Костадинов.

С интерес очакваме как ще се представят новаците в "А" група. Славните "Ботев" (Пловдив) и Етър (Велико Търново) се завърнаха при най-големите. Дебют в елита прави Пирин (Гоце Делчев).

"Канарчетата" стартират днес срещу Славия. На трибуните на стадион "Христо Ботев" със сигурност ще е горещо и ще има над 10 000 бултраси, желаещи да видят победен старт на любимците си. Горещо е и на варненския плаж, където мнозина в момента се изпичат, но нямат търпение да наближи 18 часа, за да тръгнат към "Тича" и да гледат на живо гостуването на шампиона Лудогорец на Черно море. Нетърпеливите, още малко да запазим спокойствие... Непредвидимият сезон в "А" група започва!

ПРОГРАМАТА ЗА 1 КРЪГ:

11 август (събота), 18:00 часа
"Ботев" (Пловдив) - Славия
Черно море - Лудогорец
11 август (събота), 20:00 часа
"Левски" - Черноморец
Берое - "Ботев" (Враца)
Литекс - ЦСКА
12 август (неделя), 18:00 часа
Монтана - Етър
Пирин (Гоце Делчев) - Миньор (Перник)
Локомотив (София) - Локомотив (Пловдив)