Футболистите на Локомотив (Пд) и "Ботев" (Пд) подкрепиха световния ден - 14 ноември, за борба с диабета. Играчите на двата клуба застанаха зад обща кауза срещу коварната болест. Защитникът Пламен Крачунов и халфът Тодор Тимонов от "черно-белите" изкачиха стълбите на главната пешеходна улица в Пловдив заедно с Тодор Неделев и Йордан Христов от Ботев (Пд). 

Футболистите от двата пловдивски клуба са посланици на информационна кампания „Открито за диабета”, която се организира от Българска асоциация диабет (БАД) и Национална асоциация на децата с диабет (НАДД) в партньорство с фармацевтичната компания Sanofi България.

В основата на кампанията е посланието за ранната диагностика и превенция, която включва здравословен начин на живот и достатъчна физическа активност. Затова и мотото на кампанията е „Каква стъпка ще направиш днес”.

„Нашият клуб подкрепя кампанията, защото става въпрос за здравето на нашите фенове, здравето на нашата нация. Затова, ако битката на футболния терен е за доказване на надмощие, то общата ни кауза срещу диабета е битка за живота”, заяви халфът на "черно-белите" Тодор Тимонов.

„Никой не е застрахован от тази болест – нито ние, нито нашите фенове. Затова важно е да не подценяваме риска и да се грижим за здравето си”, допълни съотборникът му Пламен Крачунов.