"Ботев" (Пд) приема днес Лудогорец в мач от 37-ия кръг на "А" група. Двубой, който може да се счита за загрявка за финала за Купата на България, както и за решителен за шампионската титла на страната. При успех днес и победа или равенство на ЦСКА срещу Литекс, разградчани за трети пореден път ще се окичат със златните медали.

Битката за втория по стойност трофей у нас пък е на 15 май. Най-вероятно победителят в Коматево днес ще има леко предимство, психологическо, в срещата след по-малко от две седмици. Интересното е, че досега през сезона нито един от двата отбора не е записал победа. Три равенства - 0:0, 2:2, 1:1.

"Ботев" е силен домакин и се очаква отново да не загуби срещу Лудогорец. В миналия кръг разградчани измъкнаха победа с 1:0 над ЦСКА с гол на Луму в 89-ата минута. Но след отпадането от Лига Европа воденият от Стойчо Стоев тим обяснимо показва спад във формата.

А проблемите за наставника продължават с червения картон на Козмин Моци срещу "армейците" и контузените Александър Барт и Александър Александров. Последният обаче има шанс, макар и минимален, да се появи на терена. Очакванията са Луму да играе от началото на мача, като замени един от ключовите състезатели на шампионите Михаил Александров. В последния момент ще бъде решено и дали Безяк или Кишада да води атаката.

В същото време Станимир Стоилов отново ще може да заложи на дуото Хамза - Доре. Първият получи почивка срещу Черно море (1:0) в миналия кръг, докато вторият бе наказан. Тогава Иван Цветков води атаката, но днес ще седне на пейката. Именно от Хамза се очаква да бележи, както го направи последния път в Коматево, разписвайки се два пъти във вратата на Владо Стоянов.

2_13.jpg

"Ботев" (Пд) - Лудогорец
Днес от 16:15 часа по ТВ7
Съдия: Николай Йорданов



ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„БОТЕВ“ (Пд): Стаховяк, Й. Христов, Бенга, Лукин, Филипов, Сърмов, Анисе, Вандер, Куртеан, Доре, Хамза
Резерви: Ил. Николов, Везалов, М. Огнянов, Иршак, Педро, Ромарио, Цветков
Контузени: няма
Наказани: Спрокел, В. Минев
Треньор: Станимир Стоилов

ЛУДОГОРЕЦ: Вл. Стоянов, Кайсара, Мантула, Терзиев, Й. Минев, Златински, Ешпиньо, Луму, Марселиньо, Мисиджан, Безяк
Резерви: Чворович, Шоко, Дяков, Абало, М. Александров, Платини, Кишада
Контузени: Барт, Витиня, Ал. Александров
Наказан: Моци
Треньор: Стойчо Стоев

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- "Ботев" е в серия от 3 победи равенства срещу Лудогорец през настоящия сезон. Ще има и пети мач - финал за Купата на България
- Куртеан вкара първия си гол в "А" група в последния сблъсък с Лудогорец (1:1). Румънецът бе точен още срещу "Левски" (2:0) и срещу Черно море (1:0)
- На "Тича" в миналия кръг "Ботев" игра за първи път през 2014 година без двамата си титулярни нападатели - Хамза и Доре
- "Ботев" е последният отбор, отбелязал два гола на Лудогорец в шампионатен мач - 2:2 в 24-ия кръг на редовния сезон
- Козмин Моци е единственият играч на Лудогорец, който в един сезон е изгонен два пъти след червения картон срещу ЦСКА
- В миналия кръг Луму вкара първия си гол в "А" група

БАЛАНС: 5 мача, 2 победи за Лудогорец, 3 равенства, г.р. 6:3 за Лудогорец

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА