"Ботев" (Пловдив) желае да привлече Радослав Цонев от "Левски" под наем. "Канарчетата" са гарантирали, че 20-годишният халф ще получава редовно шансове за изява, пише "Тема спорт". С такива Ради се сдоби при "сините" в последните мачове. Той започна сезона като твърда резерва, а през това време неговият брат-близнак Борислав стартира като титуляр.

След това обаче Боби получи тежка контузия в коляното и Ради доста по-често започна да попада в сметките на треньора Стойчо Стоев.

През този сезон Радослав Цонев има 11 мача в "А" група, като в пет от тях бе ползван като тактическа смяна. Само в две срещи започваше титуляр - при 2:0 над Берое на "Герена", когато остава на терена през всичките 90 минути. Той стартира и в последния шампионатен двубой - 1:0 над Черно море, като игра 71 минути. Полузащитникът участва и в двата мача на "Левски" за Купата до момента, като не бе заменян до края на срещите. През миналия сезон Ради се разписа на три пъти в 14 мача, но през тази все още не е реализирал гол.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016