"Ботев" ще гостува на Нефтохимик на стадион "Лазур" в дербито на 6-ия кръг на Източната "Б" група. Мачът е в събота от 19:00 часа.

Двата отбора ще премерят сили на този терен за втори път в рамките на по-малко от година, въпреки че "шейховете" играят домакинските си срещи на стадиона в квартал Долно Езерово, който обаче няма необходимия капацитет да приюти желаещите да присъстват на дербито.

Решението двубоят да се играе на "Лазур" е взето след среща между ръководствата на Черноморец и Нефтохимик с активното посредничество на Община Бургас.

Управата на "Ботев" организира екскурзия за мача. Нейната цена е 5 лева, като тя включва пътни и билет за мача. Само билетите пък са на стойност 3 лева, като те ще бъдат пуснати на касите на стадиона в събота. Записвания за пътуването до Бургас ще се правят от сряда сутринта до 11 часа в петък във фен-магазина.

Автобусите потеглят за морето от стадион "Христо Ботев" в 13:30 часа в събота. По-късният час на тръгване е съобразен с това, че 17 септември е работен ден, като целта е възможно повече хора да успеят да се включат в пътуването. Непосредствено преди заминаването феновете ще получат билетите си срещу показване на талона за екскурзията. /БЛИЦ