Директорът на „Ботев” (Пловдив) Иван Йотков отвърна на мениджъра на Даниел Младенов – Милко Бански. По-рано днес импресариото нападна пред БЛИЦ треньора на „канарчетата” Петър Пенчев за проваления договор с бившия футболист на „Левски”.

Бански заяви, че има подписан договор между клуба и футболиста, който два часа по-късно е бил развален. Агентът заяви, че Пенчев не е наясно със себе си.

"Не съм чул с ушите си какво е казал Милко Бански. Само четох изказвнето му. Не истина, че Дани Младенов не е дошъл на проби и едва ли не сме направили договора му в понеделник. Истината е, че той дойде на проби, което е нормално, тъй като старши-треньорът искаше да види моментното му състояние. Молбата на агента му бе, пробите да са кратки, тъй като имало и други опции за играча”, започна Йотков пред „Пловдив Дерби”.

„Вчера агентът му бе по друг повод в Пловдив и договорихме и съставихме договор, който да се подпише през следващата седмица, но след пълното одобрение на старши-треньора. Междувременно след тренировката вечерта Петър Пенчев каза, че иска пробите на Дани Младенов да бъдат удължени и ако към този момент трябва да даде окончателен отговор, то той би бил "не". Съобразяваме се с мнението на старши-треньорът, който има основна дума за селекцията и това е причината Дани Младенов да няма договор с „Ботев” (Пловдив).

По повод на другите изказвания, ако Милко Бански ги е казал, предполагам, че е било в момент на силен афект, тъй като не го познавам в такава светлина, а в точно обратната. Считам за дълбоко неправилно външни от съблекалнята хора да коментират междуличностни отношения. След като е гласувано доверие на треньорския щаб, това означава, че заставаме зад техните решения", завърши Йотков.