"Ботев" (Пловдив) залага на български вариант за треньор. Изненадата обаче може да се окаже сериозна. На първо място в списъка на пловдивчани са легендите Христо Стоичков и Любо Пенев, информира "Стандарт". Преговорите не са леки и неслучайно от "Ботев" заявиха, че ще започнат подготовка с временен треньор.

Ицо има ангажименти към мексиканска телевизия до края на Мондиал 2014. След 13 юли обаче Камата е свободен. По-сложна е ситуацията около Любо Пенев, който всъщност е големият фаворит на клубните босове на "жълто-черните". Селекционерът държи да изпълни договора си с националите, но напоследък е ядосан покрай избора на треньори за младежите и юношите. Пенев даде списък в БФС със своите кандидатури, които обаче все още не получават одобрение. Запознати с характера му са категорични, че Любо е способен да стигне докрай, за да не му се качват на главата. В случая да напусне, което вестник "ШОУ" разкрива в най-новия си брой.

Иначе Любо, който е бивш треньор на ЦСКА и Литекс, имал невероятна амбиция да класира държавния тим поне на третото място в евроквалификациите. На този етап остават малки шансовете на Ивайло Петев, който има договор с АЕЛ и кипърците едва ли ще го пуснат без пари.

В офиса на "Ботев" пристигнаха десетки оферти на чужденци, включително на немските величия Клаус Топмьолер и Кристоф Даум. За последния, както и за белгиеца Патрик де Вилде, БЛИЦ разкри по-рано. От клуба са отхвърлили варианта със скъпи чужденци. Поне докато не бъдат изчерпани всички български възможности. Утре "Ботев" ще бъде изведен за тренировки от петима треньори, които сега са на работа в клуба - Николай Киров, Костадин Видолов, Петър Пенчев, Михайло Шейкероски и треньорът на вратарите Петко Петков.