Щабовете на "Ботев" (Пд) и Лудогорец вече влязоха в сериозна битка, още преди старта наднешното  дерби между двата тима. Според сигури източници двата клуба наддават за подписите на двама от титулярите в националния отбор - близнаците Веселин и Йордан Миневи.

Договорите на двамата футболисти с настоящите им клубове изтичат в края на сезона. От Разград вече стартираха преговори с Данчо, но не са постигнали договорка, въпреки че босът Кирил Домусчиев прави всичко възможно да го за държи в Делиормана.

"Канарчетата" също имат мераци за бранителя. Двете ръководства ще ухважват Йордан, като по-настоятелните ще спечелят битката.

Веселин Минев е собственост на турския Анталияспор, като контрактът му с комшийския тим също изтича. От Пловдив и Разград се ослушват за национала. Засега тимът на Веско няма намерение да му предлага нов договор, което значи, че той има право на преговори с желаещите го отбори след Нова година.

"Ботев" и Лудогорец се изправят днес от 14:30 часа край Бирената фабрика в дерби с огромен заряд, което ще бъде трамплин за титлата в първенството. Братя Миневи са на 32 години и в момента се намират във формата на живота си. Не случайно селекционерът Любослав Пенев разчита на тях.

Йордан и Веселин не крият симаптаиите си към тима от Колежа, тъй като са били част от състава на "канарчетата". Те нееднократно са заявявали, че искат да приключат кариерата си в "Ботев" (Пд).