"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА завършиха 1:1 в първи полуфинален мач от Републиканското първенство при децата (родени 1999 г.). Двубоят се игра на централния терен на базата в Коматево и бе изгледан от рекордните над 1000 зрители. И двете попадения паднаха преди почивката. Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналите от природните стихии във Варна и другите пострадали населени места в Източна България.

Двата отбора не предложиха особено качествен двубой и головите положения бяха изключителна рядкост. Съдията Валентин Станчев от Сливен се справи на висота с ръководенето на мача. В 10-ата минута Сонер Полат проби по десния фланг и центрира, но стража на "армейците" се намеси добре и улови. Минута по-късно "червените" поведоха, след като футболист на гостите бе оставен непокрит след изпълнение на ъглов удар и с глава прониза Симеон Симеонов. Това попадение с нищо не промени играта на двата отбора и тя продължи да бъде накъсана. В 16-ата минута Здравко Кехайов навлезе опасно в наказателното поле на софиянци, но центрирането му бе неточно. В 29-ата минута резултатът бе изравнен. Сонер Полат центрира от ъглов удар, а Валентин Стоичков с глава прати топката в мрежата на "армейците", хвърляйки в екстаз множеството фенове по трибуните. След попадението бултрасите запалиха няколко пиротехнически средства и създадоха невероятна атмосфера. Пловдивчани се опитаха да натиснат съперника, но не стигнаха до нищо сериозно пред вратата на Дончев.

На почивката бе разиграна томбола между зрителите, като печелившите в нея получиха една оригинална тениска от сезон 2013/2014 на "жълто-черните", две фланелки от финала за Купата на България, както и 5 шала BULTRAS. Втората част бе с още по-малко положения от първата. Двата отбора водеха свирепа битка в центъра на терена, като нито един от тимовете не успя да вземе превес. В 48-ата минута Георги Павлов премина през няколко защитника на "армейците" и шутира, но Дончев внимаваше и спаси. В 60-ата минута пловдивчани стигнаха до най-чистото си положение в срещата. Сонер Полат получи топката по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Пламен Упинов бе абсолютно непокрит и стреля с глава, но прати коженото кълбо покрай гредата. Шест минути по-късно "армейците" получиха право да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле на "канарчетата", но последвалият удар бе неточен. Крайният победител от сблъсъка предстои да се определи на реванша, който ще бъде в сряда от 18:00 часа на Панчарево. В другия полуфинал Славия победи с 1:0 Литекс като гост.