"Ботев" (Пловдив) и Зноймо завършиха 1:1 в контрола, играна на базата на "канарчетата" във Фьозендорф.  Сутринта преди мача "жълто-черните" проведоха кратка тренировка, в която се включи и новото попълнение Абел Анисе.


Нашите започнаха силно и още в 5-ата минута гол на Вандер бе отменен заради засада.  В 13-ата минута отново бразилецът изведе Огнянов с техничен пас зад защитата, той преодоля вратаря с технично насочване на топката, но защитник на Зноймо изчисти от голлинията. В 35-ата минута Томаш Иршак простреля вратаря на съперника Дробич с прецизен изстрел от границата на наказателното поле - 1:0 за "Ботев". Веднага след почивката чехите можеха да изравнят, след като слаб удар на Хнанчек рикошира в крак на защитник и излъга Стаховяк, но за щастие на "жълто-черните" топката се отклони от гредата. в 57-ата минута добра комбинация между Вандер и Огнянов изведе последния на стрелкова позиция, но ударът с левия крак бе париран от вратаря.

В 66-ата с параболичен удар извън наказателното поле Йордан Христов нацели напречната греда на Зноймо. В 72-ата минута Дяков центрира отляво Ромарио изпревари защитник и стреля на сантиметри над вратата. В 84-ата минута обаче чехите се добраха до изравнителен гол. Той падна след груба грешка на дебютанта в редиците на българите Анисе. Бившата звезда на ЦСКА позволи да му бъде отнета топката в средата на терена, Лачко се озова сам срещу Андонов и стреля покрай него за крайното 1:1. Това бе третата контрола за "канарчетата" на австрийска земя. В предишните две проверки те записаха победа с 2:1 над Ружомберок и равенство 0:0 с Кубан. Следващата проверка е срещу Адмира Вакер (Австрия) на 29 юни.

"Ботев": Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев, Галчев, Иршак, Ромарио, Огнянов, Вандер, Костов (Росен Андонов, Артур Енрике, Абел Анисе, Елведин Джинич, Николай Павлов, Костадин Дяков, Християн Казаков, Радослав Терзиев)
Стартовият състав на Зноймо: Дробич, Чохор, Перкович, Зеба, Ихлар, Бучта, Релжик, Окленсбек, Хелишек, Вастчек, Хнанчек


ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ