Доста любопитна стана ситуацията със сателита на "Ботев" (Пловдив) - "Раковски", който вече еднолично е лидер в "Б" група. Ръководството на "канарчетата" обаче още не е взело решение за съдбата на тима, воден от Иван Танчовски. Изпълнителният директор на "жълто-черните" Ангел Палийски говори в Актуално студио "Дерби" не само по въпросите за "Ботев", а и за "Раковски", в който се обиграват футболисти на "канарчетата", предимно юноши.

"В момента отборът има няколко тежки двубоя. Това, че се намира на първо място, не означава нищо. Не знаем какво ще става. Към края на първенството ще решаваме", сподели Палийски.

Както е известно обаче, два клуба с един и същи собственик нямат право да бъдат в една група. Крайно любопитно е какво ще се случи с "Раковски", ако тимът все пак удържи първото място в "Б" група и спечели историческа промоция за елита.

Сателитът на "Ботев" (Пловдив) победи вчера с 2:1 Спартак (Варна) и оглави класирането с 38 точки, на 2 пред Светкавица, който има 36. С по 35 са Банско, Нефтохимик и Любимец.