"Ботев" (Пловдив) наскоро е отрязал чуждестранен клуб, който е отправил оферта за изгряващата звезда на отбора Тодор Неделев. Това споделиха от ръководството на "канарчетата". Но не пожелаха да разкрият името на отбора, поискал 18-годишния младежки национал. На стадион „Христо Ботев" нямат намерение да се разделят с Тошко, на когото се възлагат много надежди за бъдещото развитие на "Ботев".

Освен това параметрите, предложени от въпросния чуждестранен клуб, са били прекалено ниски, пише "7 дни спорт". От ръководството не искат и да чуят за раздяла с Неделев в обозримо бъдеще, но няма да спират развитието му в чужбина при оферта, която както клубът, така и самият играч не могат да откажат. Пловдивчани биха се съгласили да изслушат оферта, започваща от поне 1 милион евро, защото Неделев е един от най-големите таланти, подвизаващи се в България в момента.

Междувременно се разбра, че в Ботев са готови да приемат оферти за нападателя си Атанас Курдов. В лагера на "жълто-черните" няма да правят спънки на юношата на "Левски" при сериозен интерес от друг клуб.