“Ботев” (Пловдив) победи с 3:2 руския Ростов в последната си контрола от лагера в Агия Напа. Луис Педро вкара първото си попадение с екипа на “канарчетата”, а другите голове бяха дело на Вандер и Николай Павлов.

Пловдивчани започнаха отлично мача и още в 6-ата минута поведоха в резултата. Новото попълнение Луис Педро вкара първото си попадение с екипа на “канарчетата”, след като простреля вратаря с хубав диагонален изстрел. Малко по-късно Станислав Костов пък пропусна сам срещу Плектикоса да удвои.

Десетина минути преди края на полувремето Ростов изравни резултата. Гацкан наскочи защитата на българите при изпълнение на ъглов удар и с глава вкара топката в мрежата.

Луис Педро на няколко пъти имаше възможност да запише нов гол, но ударите му бяха или блокирани или неточни. Плектикоса пък показа класа след силен удар на Галчев и полувремето завърши без нови голове.

Още в началото на второто полувреме Спрокел задържа нападател на руснаците и рефера отсъди дузпа. Капитанът Кириченко бе безпощаден от бялата точка и изведе Ростов напред в резултата.

Шести минути по-късно Иван Цветков бе съборен в наказателното поле на руснаците и спечели дузпа. Вандер застана зад топката и не остави шансове на резервния страж на Ростов Черник и изравни.

Още в следващата атака Костов пропусна да вкара трети гол, като влезлия на почивката Черник изби в корнер. Последваха възможности за Неделев и Христов, но гол пак не падна.

В 80-ата минута след корнер Кириченко от въздуха удари горната греда над Адам, а минута преди края падна победното попадение за “канарчетата”. Николай Павлов стреля силно към вратата, стражът на руснаците изби топката, но тя рикошира в бранител и се оплете в мрежата за крайното 3:2.

“Ботев” (Пловдив) се прибира утре в България.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ