Покрай еуфорията от победата в дербито с Локомотив (Пд) (2:0) и предстоящото откриване на базата в Коматево в "Ботев" (Пловдив) не спират да работят и по селекционните въпроси. Заедно с проучването на нови играчи, които да подсилят тима от зимата, "канарчетата" обсъждат и задържането на някои от настоящите футболисти в тима, пише "Тема спорт". На двама от тях договорите изтичат през юни догодина и ръководството вече умува да им предложи нови.

Става въпрос за нападателя Иван Цветков и дясното крило Костадин Дяков. Първият подписа с "жълто-черните" за 2 години през лятото на 2012-а, а вторият за 1+1 по същото време. През това лято клаузата на Дяков за още една година бе задействана.

Ако обаче от управата на "канарчетата" се забавят, може и да изпуснат въпросните играчи, защото от Нова година те ще могат да прегова­рят свободно с всеки един клуб, който ги пожелае.

На почти всички останали футболисти настоящите контракти изтичат през лятото на 2015 година. Наскоро пък Мариян Огнянов удължи договора си до 2016-а.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ