Легендите на "Левски" Наско Сираков и Станимир Стоилов са имали миналата седмица разговори със собственика на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев. Банкер №1 на Републиката е предложил на двамата да вземат от лятото цялата спортно-техническа власт в клуба под тепетата. По този начин Наско и Мъри дълго време управляваха "Левски" в тандем, превръщайки го в най-успелия роден клуб в Европа този век.

Мъри почти е приел офертата, но само при условие, че работи със Сираков, предава "Пловдив Утре". Същите изисквания той имаше и към Иво Тонев, който преди месец го покани да се върне на "Герена". Стоилов се опасявал, че без гърба на Наско нямало да се справи с вътрешните борби за власт в пловдивския клуб. Самият Сираков пък е поискал да даде отговора си едва, след като стане ясно влиза ли "Ботев" в елита, както и каква ще е от тук нататък визията за развитието на "канарите".

Припомняме, че през сезон 1994/95 година Наско бе част от "Ботев", с който стигна до финал за купата на България и третото място в шампионата.

Засега единственото сигурно нещо около треньорския пост в "Ботев" е, че дори отборът да влезе в "А" група, той няма да бъде воден от Костадин Видолов. При провал на преговорите със Сираков и Стоилов, фаворит №1 остава Велислав Вуцов. Той е семеен приятел с повечето от столичните партньори на шефа и веднъж по тази линия вече бе на крачка да поеме "жълто-черните"./БЛИЦ