Нападателят Луис Педро е поредното попълнение в зимната селекция на "Ботев" (Пловдив). Игралият за последно в елитния холандски Хераклес футболист пристигна в лагера на "жълто-черните" в Агия Напа и подписа договор с клуба. Контрактът е до лятото на 2015 година.

22-годишният Педро е роден на 27.04.1990 г. в Ангола, но има холандско гражданство. Юноша е на Фейенорд, като освен на родния си клуб в кариерата си е защитавал цветовете още на Екселсиор и Го Ахед Игълс. През лятото на 2011 г. крилото преминава в Хераклес, където играе до трансфера си в "Ботев".

Новото попълнение ще направи първа тренировка със съотборниците си в петък, а неофициалният му дебют за "жълто-черните" може да бъде още в контролата срещу Корона (Келце) в неделя.

Луис Педро ще носи фланелката с №9 на "Ботев" (Пловдив). Той е третият холандец при "канарчетата", с които по-рано договор подписа Сивард Спрокел, а на проби в момента е защитникът Марлон Перейра. 25-годишният бранител игра за пловдивчани в контролата с Химки (2:2).

Педро е шестото попълнение на "канарчетата" за тази зима. Преди него Станимир Стоилов привлече още Веселин Минев, Сивард Спрокел, Борис Галчев, Николай Павлов и Адам Стаховяк.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ