„Ботев” (Пловдив) разреши проблема около картотеката на последното си ново попълнение Грегъри Нелсън. 27-годишното холандско крило най-вероятно ще може да играе в домакинството на „канарчетата” срещу Пирин в петък.

„Намери се решение на проблема с Грегъри. Още утре (б.р - днес) е възможно футболистът дори да бъде уреден с права за „Ботев” (Пд)”, потвърди пред „7 дни спорт” футболният агент Николай Жейнов.

Грегъри Нелсън е осигурил на клуба предишния си договор с Металург (Донецк). Холандецът е предоставил контракта, след като неговия екземпляр е бил намерен в родния Амстердам. Именно заради липсата на този документ от „Ботев” не можеха да изискат жълтата му карта от Украинската футболна федерация. Затова той остана извън сметките за Битката за Пловдив. До проблема се стигна след като бившият клуб на Нелсън Металург бе закрит вследствие и на бомбардировките в Донецк преди месеци.

От "Коматево" не успяваха да се свържат с някого от бившата администрация на украинския клуб, за да изискат договора, който беше необходим за вписване в компютърната система на ФИФА, за да се установи приключването на взаимоотношенията му.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016