Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

"Ботев" (Пловдив) осъществи поредните си два трансфера преди старта на сезона в "А" група. Договори за по 3 години с "канарчетата" подписаха македонският централен защитник Бобан Грънчаров и полузащитникът на Висла (Краков) Томаш Жирсак. От сряда двамата започват тренировки под наставленията на Ферарио Спасов на лагера в Тетевен.

Първият е един от националните защитници на Македония, за който има изиграни повече от 20 мача.

Бобан Грънчаров е роден на 12.08.1982 година, а сериозно впечатление прави ръстта му от 193 см. Защитникът идва от белгийския Лиерс, където през последния сезон е изиграл над 30 мача и има отбелязани 3 гола. Преди това Бобан е носил екипите на АПОЕЛ (Никозия), Макаби (Петах Тиква), Гент и Металург (Донецк).

28-годишният Томаш Жирсак (на снимката долу) е висок 172 см. Играе на поста дефанзивен халф. В последните 5 сезона той носи екипа на Висла (Краков), където е бил съотборник с Цветан Генков. В кариерата си Жирсак е защитавал още цветовете на Теплице и Храдец (Кралове). Има и повече от 20 мача за младежкия национален отбор на Чехия.

С привличането на Грънчаров и Жирсак новите попълнения в "Ботев" набъбнаха на 10. Преди тях "канарчетата" си осигуриха услугите още на Иван Цветков и Стефан Станчев от "Левски", Станислав Костов (ЦСКА), Костадин Дяков (Черноморец Бургас), Асен Караславов (Гройтер Фюрт), Рубен Палазуелос (Испания, Алавес), Ернестас Шеткус (Литва, Олимпиакос Никозия), както и Диего Фераресо от Чавдар (Етрополе).

На проби пък пристигна 25-годишният бразилски защитник Артур Енрике Рикарди Ояма, който ще трябва да впечатли Феро, за да подпише договор с "Ботев".

2_4.jpg