Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Черно море и "Ботев" (Пловдив) не излъчиха победител, завършвайки 0:0 в интригуващ мач от 5-ия кръг на "А" група. Срещата на "Тича" беше изпълнена с опасности и пред двете врати, като веднъж топката попадна в мрежата, но попадението не беше зачетено. Мариян Огнянов се разписа за "канарчетата" през втората част на двубоя, но беше в засада.

За "Ботев" това е първо равенство за сезона в "А" група. "Канарчетата" бяха подкрепяни от близо 500 бултраси, пропътували дългото разстояние до Варна и отново показали класа в подкрепата си към отбора.

Двубоят започна равностойнно, като първото напрежение в мача беше пред вратата на домакините. В 5-ата минута Вандер Виейра изпълни три последователни опасни корнера, след които обаче, не се стигна до завършващ удар в очертанията на вратата на Черно море, пазена от 17-годишния Георги Китанов.

В 21-ата минута пред Иван Цветков се откри първата чиста ситуация, но талантливият страж на домакините се намеси добре и парира удара на голмайстора на "жълто-черните". До 40-ата минута "Ботев" бе по-организираният отбор на терена, като "канарчетата" в големи части от първото полувреме успяваха да наложат своя стил на игра. Липсваше единствено последния пас, с който да се преодолее сгъстената защита на Черно море.
Пет минути преди края на полувремето Вандер Виейра се пребори за топката по десния фланг и с прекрасен външен фалц пусна успоредно към Петър Атанасов, който оставаше очи в очи с Китанов, но младият играч се засуети и бе застигнат от двама противници, които му отнеха топката. В заключителните минути на първата част "моряците" стигнаха до първите си добри ситуации, като първо Шеткус се намеси решително и спаси удар на Паломино, а после и Мирослав Манолов не уцели вратата, засичайки с глава центрираната топка.

На полувремето двамата треньори направиха по една смяна, като за "Ботев" Костадин Дяков замени Петър Атанасов, а за домакините влезе Християн Попов на мястото на Георги Божилов.

В началните минути на втората част възпитаниците на Ферарио Спасов диктуваха събитията на терена. В 48-ата Мариян Огнянов изведе с хитър пас Дяков и Вандер зад защитата, но младият страж на домакините Георги Китанов показа самочувствие и успя да изпревари и двамата, пресичайки паса.

В 60-ата минута Бобан Грънчаров се извиси в наказателното поле на Черно море след центриране от корнер, засече с глава, но не намери рамката на вратата. Минута по-късно Цветков показа висша техника и преодоля виртуозно защитник на домакините в близост до вратата, но ударът му срещна тялото на противников играч. В 72-ата Вандер Виейра направи двойно с Мариян Огнянов и от малък ъгъл отправи мощен шут, който профуча на сантиметри над напречната греда.

Черно море отвърна с далечни удари на Християн Попов и Дончо Атанасов. Освен на стрелбата от далечно разстояние, "моряците" разчитаха и на центрирания в наказателното поле на "Ботев", при които на няколко пъти създадоха опасности за Шеткус. В 84-ата минута дойде и най-чистото положение в двубоя. Влезлият като резерва Тодор Неделев центрира остро от свободен удар, Цветков овладя топката на 3-4 метра от голлинията и когато всички очакваха "Ботев" да поведе, силният шут на голмайстора на гостите рикошира в тялото на паднал на терена противников футболист. До края така и не падна гол и двата тима не излъчиха победител. Във временното класиране на "А" група "канарчетата" заемат 3-ото място с 10 точки, колкото има и Славия след днешната победа с 3:0 в Гоце Делчев срещу местния Пирин. Черно море пък е с 5 точки в актива си.

Двубоят по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Ермес Паломино получи топката от Георги Илиев, финтира Ангел Рахов, след което бранителят на "Ботев" (Пловдив) го фаулира и получи жълт картон.
16 - Далечен удар на Самуел Камазола не затруднява вратаря на гостите от Пловдив Ернестар Шеткус.
21 - Иван Цветков обстрелва вратата на "моряците", Китанов спасява.
28 - jalt.jpg Жълт картон за Самуел Камазола.
40 - Георги Илиев изведе Паломино сам срещу Шеткус, вратарят на "Ботев" изби топката от краката му с шпагат.
44 - Самостоятелен пробив на Александров, шут, Шеткус избива.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - По една смяна и в двата отбора.
46 - smqna.jpg Георги Божилов е заменен от Християн Попов в състава на Черно море.
46 - smqna.jpg Костадин Дяков влиза в игра за "Ботев", Петър Атанасов няма да бъде на терена през второто полувреме.
48 - Мариян Огнянов извежда Дяков зад защитата на "моряците", Китанов обаче внимава и успява да изчисти.
58 - smqna.jpg Самуел Камазола е заменен от Дончо Атанасов.
63 - Силен изстрел на Християн Попов, топката прелита на сантиметри над напречната греда на вратата на гостите.
70 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Мариян Огнянов реализира, но попадението не е зачетено заради засада.
72 - smqna.jpg Принудителна смяна за Черно море. Защитникът Детелин Димитров получи контузия и беше изнесен с носилка извън терена. На мястото му се появи Ивелин Янев.
75 - Удар на Дончо Атанасов излиза в аут.
77 - smqna.jpg Мариян Огнянов е заменен от Тодор Неделев
84 - Иван Цветков пропуска да открие резултата от изгодна позиция.
89 - smqna.jpg Бразилецът Вандер Виейра отстъпва мястото си на Станислав Костов.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Черно море и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0.

ЧЕРНО МОРЕ - "БОТЕВ" (Пд) 0:0


ЧЕРНО МОРЕ: 33.Георги Китанов, 12.Мартин Дечев, 91.Живко Атанасов, 4.Детелин Димитров (72-18.Ивелин Янев), 15.Александър Александров, 5.Самуел Камазола (58-11.Дончо Атанасов), 25.Сашо Александров, 9.Ермес Паломино, 21.Георги Илиев, 14.Георги Божилов (46-19.Християн Попов), 10.Мирослав Манолов
Резерви: 22.Пламен Колев, 18.Ивелин Янев, 30.Илиян Капитанов, 19.Християн Попов, 20.Стамен Ангелов, 99.Атанас Илиев, 11.Дончо Атанасов
Треньор: Стефан Генов

2_13.jpg
"БОТЕВ" (Пд): 23.Ернестас Шеткус, 11.Йордан Христов, 5.Бобан Грънчаров, 14.Ангел Рахов, 26.Артур Енрике, 10.Рубен Паласуелос, 16.Томаш Иршак, 9.Вандер Виейра (89-18.Станислав Костов), 90.Петър Атанасов (46-6.Костадин Дяков), 7.Мариян Огнянов (77-8.Тодор Неделев), 19.Иван Цветков
Резерви: 1.Христо Иванов, 28.Лазар Марин, 89.Стефан Станчев, 6.Костадин Дяков, 18.Станислав Костов, 8.Тодор Неделев, 17.Ивайло Димитров
Треньор: Ферарио Спасов

Варна, стадион "Тича"
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Самуел Камазола, Георги Китанов, Християн Попов (Черно море); Ангел Рахов, Бобан Грънчаров ("Ботев" Пд)