“Ботев” (Пловдив) ще вземе на концесия за 35 години стадион "Христо Ботев", съобщи изпълнителният директор на отбора Ангел Палийски.

"Общината има огромното желание да помогне и да даде стадион "Христо Ботев" на концесия за 35 години. Преди да ни бъде даден стадионът няма как да започнем да строим, защото ни трябва строително разрешение, което обаче ще е на името на община Пловдив".

"На този етап забележките на Лицензионната комисия се изпълняват, за да е наред всичко за началото на първенството".

"Надявам се около ноември концесията да ни бъде връчена от община Пловдив, а след това от март месец да започнем да строим нов стадион "Христо Ботев". Параметрите от господин Василев са одобрени, инвестицията е много голяма и за момента не се сещам за друг подобен стадион в България, който ще е покрит за 18 хиляди и 200 човека. Изцяло ново съоръжение. Ако от общината успеят да лицензират стадион "9-и Септември", то ще започнем мащабно строителство на новия ни стадион, иначе ще бъде етапно. Целият стадион трябва да бъде приключен за 2-3 години".

"В близките 10-15 дена ще бъде готова спортната зала, в която ще се практикува фитнес. Идеята е феновете да бъдат обвързани по някакъв начин с клуба и ще има хора, които ще работят с проблемните фенове. Те са само 20-30 човека, които на някои мачове не могат да си сдържат фенове. Искаме да вкараме в публиката стюарди от самата агитка. Публиката на “Ботев” ще покаже едно ново лице", каза завърши шефът на “канарчетата”.