Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Милен Радуканов изведе група от 27 футболисти за първа тренировка. Дебютни занимания с новия си отбор направиха вратарят Христо Иванов, халфът Христо Телкийски и нападателят Деян Христов, както и четирима младоци, привлечени от Спартак (Пловдив) – вратарят Росен Андонов, защитникът Радослав Терзиев и халфовете Лазар Марин и Лъчезар Ангелов. Карето таланти са набор 1994 и ще подпишат първите си професионални договори след навършване на пълнолетие.

Освободени от "Ботев" са Румен Динков, Илия Николов, Светослав Асенов, Васил Гучев, Стефан Киков и Мартин Стефанов.

До 15 януари Радуканов ще тренира играчите си в Пловдив, от 15 до 28-и "канарчетата" ще бъдат на подготвителен лагер в Сандански, като на 27-и ще изиграят контрола със Септември (Симитли). На 1 февруари "Ботев" ще участва в тристранен турнир заедно с Димитровград и Раковски, като мачовете ще се играят всеки срещу всеки в Димитровград. Срещите ще бъдат по 45 минути.

За 3 февруари е предвидена контрола с Черноморец в Ямбол. От 5 до 19 февруари "канарчетата" ще бъдат на лагер в Анталия, където ще се изиграят 5 контроли. Противниците още се изясняват. На 25 февруари е представянето на отбора на "Ботев" за пролетния полусезон в мач срещу Сливен.

На днешното първо занимание "канарчетата" бяха посрещнати с бурни овации от стотиците запалянковци. Феновете обаче видяха за кратко любимците си, тъй като Радуканов ги качи в клубния автобус и отпрашиха към една от пловдивските зали за мини футбол, където проведоха тренировка. "Ботев" не успя да тренира на терена на стадион "Христо Ботев", тъй като той е заснежен.

Провелите първа тренировка с "Ботев": Армен Амбарцумян, Христо Иванов, Росен Андонов, Емил Аргиров, Никола Домакинов, Ангел Рахов, Васил Василев, Николай Димитров, Костадин Гаджалов, Владимир Байрев, Мартин Димов, Радослав Терзиев, Ивайло Димитров, Лазар Марин, Тодор Неделев, Христо Телкийски, Йордан Христов, Николай Манчев, Александър Александров, Лъчезар Ангелов, Димитър Байрев, Ирфан Юсеинов, Петър Атанасов, Атанас Курдов, Деян Христов, играещият помощник-треньор Светослав Петров и лекуващият травма Даниел Божков.