"Ботев" (Пловдив) се класира за 1/2-финалите на Републиканското първенство при набор 99. В реваншът от 1/4-финалите срещу Спартак (Плевен) "канарчетата" победиха с 1:0 и с общ резултат 4:0 се класираха за финалната четворка. Единственото попадение отбеляза Здравко Кехайов в 40-ата минута.

Двубоят на стадиона в Плевен не предложи много емоции и голови ситуации за зрителите, като в по-голямата си част срещата се водеше около централната линия на терена. Все пак, пловдивчани създадоха много повече положения за гол от домакините и заслужено се поздравиха с успеха.

В 10-ата минута "жълто-черните" направиха две опасни атаки по крилата, но защитата на домакините се справи. В 13-ата спартаклии изпълниха свободен удар, при който топката бе центрирана към наказателното поле на "Ботев" и футболист в "синьо" шутира към вратата, но ударът му бе слаб и Симеон Симеонов спаси. В 25-ата минута Сонер Полат проби добре по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Здравко Кехайов с глава от близка дистанция прати топката над гредата. Две минути по-късно, след удар на Димитър Калчев, топката се удари в напречната греда на плевенчани. В 32-ата Георги Павлов изпълни отлично пряк свободен удар, но вратарят на домакините изби влизащата под гредата топка.

Втората част стартира по перфектен начин за пловдивчани и само 5 минути след нейното начало "канарчетата" успяха да поведат. Възпитаниците на Румен Байрев организираха многоходова атака, при която Мартин Татаров изведе Здравко Кехайов на добра позиция и дясното крило на "жълто-черните" разстреля вратаря на Спартак за 1:0. Това попадение успокои пловдивчани и срещата се доиграваше, като до края не падна нов гол.

Жребият за 1/2-финалите е в четвъртък от 11:30 часа. Останалите реванши от 1/4-финалите ще се изиграят по-късно днес.

Републиканско първенство - Деца (родени 1999 г.)

1/4-финали, реванши
"БОТЕВ" (Пловдив) - Спартак (Плевен) 1:0 (общ резултат 4:0)
Берое - Литекс 1:0 в първата среща
Локомотив (Пловдив) - Славия 1:2 в първата среща
Дунав (Русе) - ЦСКА 0:3 в първата среща