Най-модерната спортна база в България официално отвори врати. Новият дом на "Ботев" Пловдив в Коматево бе открит днес. Първата копка беше направена на 13 юни 2012 година. Точно след 15 месеца и 5 дни шефовете на клуба сториха невъзможното и презентираха бижуто на България. Според различни информации вложената сума за базата е 9 милиона лева, а според други надхвърля 14 милиона.

На събитието присъства мажоритарният собственик на „Ботев“ Цветан Василев, кметът на Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на „канарчетата“ Ангел Палийски, още шефове, ветерани и фенове на отбора. Деца от школата на „Ботев“ също бяха на събитието, като ще сефтосат новата база с мач срещу юношите на Лудогорец. Президентът на БФС Борислав Михайлов не успя да уважи церемонията, тъй като е в Дубровник по дела, свързани с УЕФА.

Спортният комплекс включва ултрамодерен хотел, възстнановителен център, два басейна, джакузи, сауна, парна баня, тангентор шест игрища, трибуна за 2000 души, съблекални за юношите, осветление, паркинг, фен-магазин и фен-кафе, зала за пресконференции, фитнес.

Очаквайте в БЛИЦ снимки и ексклузивно видео от откриването на базата в Коматево

6_2.jpg

7_1.jpg

8_3.jpg

9_5.jpg