"Ботев" (Пловдив) се гласи да привлича Янис Зику, твърдят медиите в Румъния. "Фанатик" съобщи, че "жълто-черните" са първи вариант за голмайстора, който направи име у нас с екипа на ЦСКА.

30-годишният Зику от вчера е свободен агент, след като разтрогна договора си с Петролул (Плоещ). Опитният футболист получи обезщетение в размер на 100 хиляди долара за предсрочно прекратения му договор и сега се оглежда за ново място, където да получава голяма заплата и да продължи кариерата си.

В Петролул месечно прибираше по 15 хиляди евро, пишат още в северната ни съседка. Такава сума не би представлявала проблем за "Ботев", ако все пак се стигне до подпис.

Зику направи име в България с екипа на ЦСКА преди близо 3 години. Той изигра само един полусезон по нашите терени, но в 15 мача вкара 13 гола и се доказа като изявен голмайстор. След напускането на "Армията" таранът се подвизаваше по Южна Корея и в родината си. Той скоро ще навърши 31 години и очаква последното предизвикателство за себе си зад граница.

Както е известно, трансферна цел на "Ботев" е и друг нападател - Димитър Рангелов, който обаче има предложение от Лудогорец, както и от чуждестранни клубове.