Ръководството на "Ботев" (Пловдив) е отправило оферта към Георги Донков да поеме треньорския пост в клуба от Нова година, призна бившият футболист на "Левски" и "канарчетата".

"Имаше интерес към мен още през лятото, но тогава не се стигна до споразумине. Сега интересът е подновен, от моя страна също има такъв. Следя изявите на "Ботев", играл съм в този отбор, с прекрасни спомени съм от него и от Пловдив. Нямаме конкретна уговорка за разговори, но съм готов да помогна на тима и да му предам наученото в Германия", заяви Донков пред "Марица".

За последно 44-годишният специалист бе треньор в Трета Бундеслига на Вакер Бургхаузен, но в момента е свободен.

Както е известно, след раздялата с Велислав Вуцов "Ботев" (Пловдив) назначи временно Петър Пенчев, като не се изключва възможността той да остане начело на тима и след Нова година.

По-рано днес пък друг вариант за наставник на "канарчетата" - Александър Димитров, разкри пред БЛИЦ, че отказва на "Ботев", за да поеме националния отбор на България до 17 години, който ще представя страната ни на домакинското Евро 2015.

За треньорския пост при "жълто-черните" се спрягат още Светослав Тодоров, Стойчо Стоев, Ангел Червенков и Костадин Ангелов.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите