Бъдещето на "Ботев" (Пловдив) зависи много от това дали "канарчетата" ще завършат в Топ 6 на „А" група. Ръководството е изправено пред нови тежки проблеми, свързани с финансирането на клуба, пише "Меридиан Мач". За момента думите „селекция" и „нови попълнения" са забранени при „жълто-черните". Ако възпитаниците на Велислав Вуцов се класират в първата шестица, всичко ще е наред, но вече има начертани спасителни ходове, ако това не се случи.

Евентуален срив ще ограничи сериозно както приходите от телевизионни права, така и от рекламните договори. Ако пловдивчани са при по-добрите - Лудогорец, ЦСКА и компания, отборът със сигурност няма да продава футболисти. При класиране след шесто място обаче "канарчетата" могат да се разделят с някои от звездите си. След Нова година ръководството на "Ботев" ще преговаря отново с КЦМ за бъдещо сътрудничество. Комбинатът за цветни метали досега имаше договор с клуба, но от 2015 г. отново ще се седне на масата за преговори. Голяма е вероятността заводът отново да финансира "Ботев" (Пловдив).

Припомняме, че днес при "жълто-черните" има среща на върха. На нея ще присъстват четирима души - човек от УС, президентът Иван Джиджев, изпълнителният директор Тервел Златев и треньорът Велислав Вуцов. Те ще обсъждат финансирането, зимната селекция и други теми.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите