Фенове на “Ботев” (Пловдив) написаха иронично писмо до БФС по повод изготвената програма за пролетния дял на "А" група. Тя отново отреди пловдивското дерби с Локо да е в сряда.

Ето какво написаха те на сайта bultras.com:

"Многоуважаеми дами и господа от Български футболен Съюз. Привържениците на “Ботев” (Пловдив) се обръщат официално към вас, за да ви благодарят за добре обмислената и акуратно свършена работа по изготвянето на програмата на “А” футболната ни група за пролетния дял от първенството на България. Впечатлени и удовлетворени сме от положените от вас усилия календарът да бъде практичен, удобен и привлекателен за футболните привърженици, в частност “жьлто-черните” такива.

Единственото, срещу което възразяваме, е прибързаното и неправилно решение Голямото дерби между “Ботев” и “Левски” да бъде сложено в почивен ден, при това следобед. На мнение сме, че датата и часът на този двубой трябва да бъдат сменени с такива, в които срещата да бъде в работен ден, както правилно сте подходили за останалите интересни и важни мачове на Ботев.

И ние също като вас през седмицата не правим абсолютно нищо, но през почивните дни имаме ангажименти. Молим най-учтиво срещите на вековния и преживял какво ли не “Ботев” (Пловдив) да се играят в празничните дни от понеделник до петък, по възможност в 08:00 часа сутринта. Бихме били признателни ни, ако оповестите публично имената на хората, изготвили програмата, както и на тези, които са я утвърдили, за да изкажем по всякакви начини нашето искрено възхищение. А как ще стане? Това ще разбере цяла България!”.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ