"Ботев" (Пловдив) спечели първенството при набор 2000. "Канарчетата" направиха невероятен втори полусезон, в който записаха 9 победи от 9 мача и дори не допуснаха гол във вратата си.

На второ място завърши тимът на "Ботев-2002", като двата отбора са с равни точки, но заради предимство в преките двубои "жълто-черните" грабнаха титлата.

След изиграването на последния кръг, в който "Ботев" победи служебно с 3:0 Хасково, наставникът на тима Александър Николов даде кратко интервю пред официалния сайт на "канарчетата".

"Доволен съм от представянето на отбора, особено през втория полусезон, където записахме 9 поредни победи и доминирахме във всички срещи. Безспорно най-интересният мач беше срещу "Ботев-2002", когато победихме с 1:0, но дори и тогава имахме превъзходство над съперника", каза той.

"Разликата в представянето между двата полусезона я отдавам на много фактори. През зимата привлякохме няколко момчета, които се вписаха много добре в състава. Стабилизирахме защитата, която беше един от проблемите ни през първия дял от шампионата. Децата се сработиха бързо, станаха по-сплотени и комуникативни и това се видя в мачовете".

"Въпреки, че първенството приключи, ние продължаваме тренировъчния цикъл. Ще изиграем и няколко контроли, в които ще изпробваме футболисти на няколко позиции".