"Ботев" (Пловдив) ще направи нов опит да си върне Тодор Неделев от Майнц 05 през зимната пауза. Това обяви изпълнителният директор на клуба Тервел Златев пред вестник "Акцент". По неговите думи шансовете за това са големи. "Жълто-черните" смятат да привлекат своята голяма звезда от предишните години под наем. Тодор Неделев все още не може да се пребори за място в мъжкия тим на Майнц 05 и не е далеч от мисълта да заиграе отново за любимия си Ботев.

"Мога да ви уверя, че нито за миг не сме спрели да мислим за Тошко. Има големи шансове да го върнем в „Ботев" през зимната пауза и да заиграе при нас като преотстъпен. Други опции на този етап са почти невъзможни", каза Златев.

"Прогнозите, че "Ботев" Пловдив ще фалира след проблемите на КТБ се оказаха грешни. "Ботев" не само оцеля, но продължи да върви по предначертания път. Вярно, че сега работим при нови условия, но неща в никакъв случай не изглеждат така, както на някой вероятно му се иска да бъдат. Ако ви кажа, че всичко е било много лесно, ще ви излъжа. Бяха невероятно трудни дни. Работехме по 17-18 часа на ден. Нямам думи да опиша ситуацията. Но в екипа ни има един невероятен човек - президентът Иван Джиджев, който във всяка една минута знаеше какво прави. Трябваше да съберем всички в клуба и да им обясним, че ако искаме да живеем и утре, ще трябва да орежем сериозно заплатите. Радвам се, че почти всички футболисти, треньори и служители приеха спокойно новите условия на плащане. В момента размерът на заплатите е различен. Говоря за представителния отбор. Таванът при тях е 6 000 лева. Наблягаме на различни стимули, като премиите. Футболистите получават пари за всяка спечелена точка. За да съществуваме нормално ни трябва бюджет от около 4,5-5 милиона лева. Тези средства са осигурени. Затова дишаме по-спокойно, но не фантазираме, че можем да се отпускаме", допълни още шефът на "канарчетата"./БЛИЦ