"Ботев" (Пловдив) взе битката за Тракия срещу Берое. Двубоят бе част от предпоследния кръг на Елитната юношеска група до 17 години и се игра на един от естествените терени на базата на "жълто-черните" в Коматево.

"Канарчетата" диктуваха случващото се на терена и заслужено се поздравиха с трите точки. Единственото попадение падна в първата минута на втората част, когато Исмет Рамадан проби по крилото и подаде отлично към Йосиф Табаков, който с премерен удар разпечата мрежата на заралии.

Като цяло по-чистите голови положения за пловдивчани бяха след почивката, когато пропуски направиха Костадин Пандев, Иван Кирев и Милко Георгиев. В 65-ата минута удар на Иван Михайлов от свободен удар се отклони от страничната греда.

По този начин драмата в класирането се завърна с пълна сила само кръг преди края. Славия, Лудогорец, "Ботев" и Черно море са с по 65 точки и заемат местата от пето до осмо. В последния рунд "Ботев" гостува на ДИТ, които предсрочно си осигуриха шампионската титла. Двубоят е на 19 април от 15:30 часа в София.