„Ботев” (Пловдив) взе поправителния изпит и успя да се класира за баражите за Купата на БФС при набор 2000. Миналата седмица "канарчетата" допуснаха изненадваща загуба от Спартак (Пловдив) и се озоваха в мач срещу частния футболен клуб „Ботев-2002”. "Жълто-черните" успяха да се наложат с 2:1 над съперника си и продължават напред в турнира.

Срещата, която се игра на стадиона в Катуница, бе равностойна и двата тима имаха своите шансове. В 36-ата минута "канарчетата" откриха резултата, а с дебютно попадение се отчете Кристиян Козаров. В началото на второто полувреме „Ботев-2002” достигна до изравняване чрез Мирослав Манев, който навлезе в половината на "канарчетата" и с удар от 25 метра прониза Рангелов.

В 75-ата минута "жълто-черните" стигнаха до победното си попадение. Габриел Земярски центрира от корнер, Димитър Аврамов свали кълбото с глава към Иван Василев и атакуващият футболист от няколко метра се разписа за 1:2.

По този начин "Ботев" се класират за баражите. Първият двубой е след седмица, но на този етап не е ясен съперникът на пловдивчани.