"Ботев" (Враца) и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0 в оспорван мач от 13-ия кръг на "А" група. "Канарчетата" само могат да съжаляват, че не спечелиха трите точки, тъй като пропуснаха повече положения от домакините. Националът Иван Цветков пък удари греда, както и пропиля няколко изгодни ситуации за гол.

Първи до положение за откриване на резултата стигнаха момчетата на Антони Здравков. В 11-ата минута топката беше центрирана остро в наказателното поле на "Ботев" (Пловдив) и защитникът на гостите Стефан Станчев за малко щеше да си отбележи автогол в опита си да я изчисти. В 17-ата Цветков засече с глава центриране на Вандер Виейра, а за късмет на домакините топката срещна напречната греда.

Силните минути за избраниците на Ферарио Спасов продължиха. В 34-ата минута Иван Цветков пропиля нов шанс за гол. Топката попадна в национала малко изненадващо, той се озова сам срещу Михаил Иванов, но се забави и Жайро му я отне, предотвратявайки опасността пред вратата на "Ботев" (Враца). Домакините отговориха чрез своя капитан Илия Илиев. Опитният халф, който на 20 декември навършва 38 години, стреля от границата на наказателното поле, Христо Иванов изби, но топката се върна при Илиев, който отново шутира, като този пък Бобан Грънчаров изби от голлинията.

През втората част головите положения бяха по-малко. Домакините се отчетоха с няколко неточни удара към вратата на Христо Иванов. "Канарчетата" натиснаха своя съперник в средата на второто полувреме, но така и не успяха да се разпишат във вратата на Михаил Иванов и си тръгнаха само с точка от Враца.

Във временното класиране на "А" група "Ботев" (Пловдив) е трети с 25 точки, на 1 пред Черноморец (Бургас), който днес срази с 3:0 Локомотив (София). ЦСКА има 22, а утре домакинства на Берое. Тимът от Враца е с актив от 11 точки.

"БОТЕВ" (Враца) - "БОТЕВ" (Пд) 0:0

Двубоят по минути
1- svirkata.jpg Начало на мача.
11 - Защитникът на "Ботев" (Пловдив) Стефан Станчев за малко да си отбележи автогол. Бранителят опита да изчисти топката с глава, но за него късмет тя премина на сантиметри от гредата и излезе в корнер.
17 - ГРЕДА! Вандер Виейра центрира топката в наказателното поле на домакините, Иван Цветков засича в глава и я изпраща право в напречната греда.
20 - След удар от дистанция топката се удари в тялото на Андрей Атанасов, но не изненада Христо Иванов, който спасява без притеснение.
22 - Центриране на Руслан Куанг отдясно, Владислав Романов е оставен непокрит в полето на "канарчетата", но се разминава с топката и тя излиза в аут.
25 - jalt.jpg Жълт картон за Илия Илиев.
26 - Куанг центрира, Бобан Грънчаров успява да избие, но топката попадна в Андрей Атанасов, който стреля от дистанция, но слабо и Христо Иванов спаси.
27 - Цветков лежи продължително на земята, но играта не бе спряна. Едва минута по-късно топката бе извадена в тъч и националът получава медицинска помощ.
28 - Иван Цветков се завръща на терена.
29 - Поредно нарушение срещу Тодор Неделев, който при единоборство за висока топка беше ударен в главата от съперник.
31 - Бобан Грънчаров и Андрей Атанасов скочиха за висока топка, като македонецът спечели единоборството, но Стефан Спасов отсъди фаул.
34 - Пропуск на Иван Цветков. Опитният нападател на "Ботев" (Пд) се озова очи в очи срещу Михаил Иванов, но се забави и Жайро му отне топката.
39 - Два последователни изстрела на Илия Илиев, "канарчетата" се справят.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Тодор Неделев изпълнява пряк свободен удар от около 20 метра, Михаил Иванов лови.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
49 - Бруно Висенте стреля от 30-ина метра, топката преминава високо над вратата на "канарчетата".
52 - jalt.jpg Стефан Станчев получава жълт картон за нарушение срещу Висенте.
56 - smqna.jpg Първа смяна за "Ботев" (Пловдив). Хабиб Бамого влиза на мястото на Артур Енрике.
59 - jalt.jpg Жълт картон за Николай Христов за фаул срещу Вандер Виейра.
61 - jalt.jpg Жълт картон и за Рубен Паласуелос.
62 - Христо Иванов спасява изстрел на Николай Николов от далечна дистанция.
63 - Иван Цветков и Тодор Неделев направиха двойно подаване, след което младокът стреля, но топката мина на сантиметри от гредата.
64 - smqna.jpg Мариян Огнянов заменя Рубен Паласуелос.
70 - smqna.jpg Треньорът на домакините Антони Здравков извършва първа смяна. Александър Якимов влиза в игра, Варела напуска терена.
83 - smqna.jpg Ферарио Спасов извършва последна смяна. Тодор Неделев напуска, а в игра влиза Костадин Дяков.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. "Ботев" (Враца) и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0.


“БОТЕВ” (Враца): 21.Михаил Иванов, 22.Руслан Куанг, 4.Дарко Савич, 19.Николай Христов, 6.Жайро, 5.Висенте, 9.Варела (70-11.Александър Якимов), 14.Николай Николов, 17.Андрей Атанасов, 7.Илия Илиев, 8.Владислав Романов
Резерви: 1.Христо Митов, 3.Василев, 20.Асен Георгиев, 10.Масимилиано Амендола, 18.Саша Анеф, 15.Любослав Петров, 11.Александър Якимов
Треньор: Антони Здравков


2_13.jpg
"БОТЕВ" (Пловдив)
: 1.Христо Иванов, 11.Йордан Христов, 3.Асен Караславов, 5.Бобан Грънчаров, 26.Артур Енрике (56-92.Хабиб Бамого), 16.Томас Иршак, 10.Рубен Паласуелос (64-7.Мариян Огнянов), 8.Тодор Неделев (83-6.Костадин Дяков), 89.Стефан Станчев, 19.Иван Цветков, 9.Вандер Виейра
Резерви: 23.Ернестас Шеткус, 14.Ангел Рахов, 6.Костадин Дяков, 7.Мариян Огнянов, 18.Станислав Костов, 90.Петър Атанасов, 92.Хабиб Бамого
Треньор: Ферарио Спасов


Враца,
стадион "Христо Ботев"
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Илия Илиев, Николай Христов ("Ботев" Вр); Стефан Станчев, Рубен Паласуелос ("Ботев" Пд)