"Ботев" спечели с 1:0 дербито на Пловдив от 13-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 г. Единственото попадение заби Александър Грънчарски от дузпа през първото полувреме. Двубоят се игра на изкуствения терен на Лаута пред няколкостотин зрители и десетки полицаи. Не мина без напрежение между агитките.

Феновете на домакините използваха димки, бомбичка и факли, а малко преди почивката някои от тях влязоха на терена в опит да се докопат до привържениците на "жълто-черните".

Мачът започна нервно, като и двата тима бяха сковани. В 7-ата минута Борис Тютюков проби по левия фланг и бе фаулиран в наказателното поле от бившето "канарче" Стоян Жулев, а главният съдия Владо Вълков посочи бялата точка. Зад топката застана Александър Грънчарски, който с хладнокръвно изпълнение я прати в мрежата на "черно-белите", пише официалният сайт на "Ботев".

Последваха няколко неточни удара към вратата на "смърфовете", но като цяло липсваха сериозни голови възможности. От своя страна домакините така и не стигнаха до опасност пред вратата на Стамен Бояджиев. Секунди след края на първата част феновете на Локомотив нахлуха на терена, търсейки конфронтация с "жълто-черните", а само бързата реакция на полицията предотврати грозни сцени.

В началото на втората част домакините запалиха няколко факли и една мощна бомба, което смути ботевистите. Домакините упражниха сериозен натиск, но "жълто-черната" отбрана с колективни действия успя да се справи.

В 60-ата минута играч на Локомотив остана сам срещу Стамен Бояджиев и стреля, вратарят спаси. Топката попадна отново във футболист в "черно-бяло", който от 15 метра стреля към опразнената от Стамен Бояджиев врата, защитник на Ботев застана на пътя на кълбото и предотврати сигурен гол. До края на двубоя играта бе равностойна, като и двата отбора разчитаха на изсипани топки към противниковите половини, но така и не успяха да застрашат вратарите.