Петимата нови футболисти на "Ботев" (Пловдив) вече са уредени със състезателни права за пролетния полусезон в първенството на Югоизточната "В" група. Привлечените от Локомотив (Пловдив) Костадин Гаджалов и Емил Аргиров, дуото от Марица Георги Стефанов и Ирфан Юсеинов, и игралият за последно в Сливен Николай Димитров бяха картотекирани в БФС. За Гаджалов и Димитров това е завръщане на стадион "Христо Ботев", тъй като двамата са юноши на клуба.

Контролната среща между отборите на "Ботев" и Спартак (Пловдив) ще се играе в село Катуница в сряда (16 февруари) от 14:00 часа. Двубоят с "гладиаторите" е предпоследният от зимните проверки на "жълто-черните". Генералната репетиция преди началото на пролетния дял в първенството е в събота срещу Спортист (Своге).

"Канарчетата" започнаха тренировъчната седмица с група от 16 полеви футболисти. За първи път през новата година по екип се съблече оперираният Иван Площаков. Нападателят завъртя няколко обиколки на терена на стадион "Христо Ботев", докато съотборниците му тренираха под ръководството на Костадин Видолов.

Заниманието в пъвия ден от седмицата пропуснаха Николай Манчев, Тодор Неделев и трайно контузеният Стефан Костадинов. /БЛИЦ