Крилото на „Ботев” (Пловдив) Даниел Генов ще се раздели с клуба в близките дни, научи БЛИЦ. Вчера в офисите на „канарчетата” бе адвокатът на 26-годишния футболист, който проведе преговори за прекратяване на контракта.

Генов често остава резерва при новия треньор Николай Костов, въпреки че в началото на сезона бе ключов игра за „канарчетата”.

БЛИЦ научи, също така, че Костов има желание за голяма промяна в тима, а основен критерий в черния му списък е ръстът на футболистите. Специалистът иска да налага стил с ниски и поврътливи играчи, с които да копира стила на Барселона. Именно затова сред първите в списъка за освобождаване е Пламен Николов, който вероятно ще бъде пуснат без финансови претенции. За нападателя Алекс Колев пък ще бъде търсена минимална трансферна сума. Жоел Чибамба и Димитър Алексиев също ще бъдат отпратени, а под въпрос е бъдещето в клуба на Милен Гамаков. Договорът на Лазар Марин изтича в края на годината и тепърва предстоят разговори.

От клуба вече са звънели на няколко играчи, за да ги привикат на разговори относно тяхното бъдеще. Сред тях са Божидар Васев и Нико Варела, които също ще се разделят с клуба.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016