"Ботев" (Пловдив) приема Славия в едно от дербитата в 6-ия кръг на "А" група. "Канарчетата" се представят над очакванията предвид факта, че бяха напуснати от почти всички чуждестранни звезди и до миналата седмица нямаха загуба, но гол в последната минута на бившия им футболист Луис Педро ги покоси срещу Левски. "Белите" пък стартираха силно и показаха атрактивен футбол срещу Марек (4:1), но после взеха само 2 точки от следващите 4 мача.

Любопитното е, че двамата старши треньори - Велислав Вуцов и Милен Радуканов, са били начело на противниковия отбор. Днес Вуцов ще заложи в състава си на един-единствен чужденец в лицето на чеха Томаш Иршак, който обаче също може да напусне скоро. Той ще играе в средата на терена с Милен Гамаков, Мариян Огнянов и Лъчезар Балтанов. В атаката се завръща Александър Колев, който беше наказан за червения картон в мача за Суперкупата срещу Лудогорец. Младежкият национал ще си партнира с Цветелин Чунчуков. Ветеранът Иван Цветков ще остане сред резервите.

За Славия няма да играе Карлос Фонсека, който е контузен, а мястото му в халфовата линия най-вероятно ще заеме Иван Вълчанов. Фернандо да Силва и Жереми Манзоро ще действат по двата фланга, а централен нападател ще е Мишел Платини, който е голмайстор на тима от началото на сезона с 3 попадения.

Общият баланс на ниво "А" група между двата отбора е в полза на "Ботев" - 44 победи срещу 42 за Славия. В Пловдив "жълто-черните" са излизали победители 34 пъти, а успехите на столичани са 10.