"Ботев" (Пловдив) приема Берое в мач от 13-ия кръг на "А" група от 16:00 часа на Коматево. Главен рефер на срещата ще бъде Вихрен Манев, а двубоят ще бъде предаван на живо по Диема и следен по минути в БЛИЦ. Тимът на Вили Вуцов ще се опита да прекъсне негативната си серия от две поредни загуби, с което да се завърне в топ 6. В момента "канарчетата" са седми, с точка по-малко от шестия Литекс. Старозагорци пък са само на 3 точки пред пловдивчани.

Берое пък претърпя тежко крушение във Варна, където загуби с 0:4 от Черно море. Старозагорци са в серия от тежки мачове и ще гонят задължителни три точки в мача с „канарчетата”. След тази среща тимът на Петър Хубчев приема Литекс и гостува на „Левски”.

„Блъсна ни влак и сега трябва да се реваншираме”, каза Вили Вуцов преди срещата. Той има само един проблем със състава си и това е наказанието на Божидар Васев.

Петър Хубчев пък няма да разчита на Крис Гади, който изтърпява наказанието си от пет мача, заради счупването на крака на Георги Китанов срещу Черно море. Контузените Самир Аясс, Георги Костадинов и Атанас Зехиров също ще отсъстват за Берое.

"Ботев" (Пловдив) - Берое
16:00 часа, пряко по Диема
Съдия: Вихрен Манев





Вероятни състави:
„Ботев” (Пловдив): Михаил Иванов, Филип Филипов, Пламен Николов, Роман Инез, Йордан Христов, Лъчезар Балтанов, Томаш Иршак, Милен Гамаков, Мариян Огнянов, Цветелин Чунчуков, Александър Колев

Берое:
Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Илия Мунин, Игор Джоман, Георги Костадинов, Салим Керкар, Елиаш, Димо Бакалов, Венци Христов

Любопитни факти:


* ”Ботев” допуска средно по един гол на мач като домакин от началото на сезона

* Берое допуска средно по един гол на мач от началото на сезона

* ”Ботев” няма победа в последните си 8 мача срещу Берое в първенството

* Срещу Берое са отсъдени най-много дузпи от началото на сезона - 4

* "Ботев" вкарва голове във всички свои домакински мачове от началото на сезона

* В последните 5 мача на Берое от "А" група има отбелязани минимум по 3 гола


Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите