Македонският защитник на "Ботев" (Пловдив) Бобан Грънчаров е на път да развърже ръцете на старши треньора на канарчетата за бъдещата селекция в клуба. В момента Станимир Стоилов може да привлича единствено играчи с паспорти от Европейския съюз, тъй като квотата за трима без ЕС документи е запълнена. Бобан Грънчаров, Артур Енрике и Вандер Виера са футболистите, които запълват тези места.

С пристигането си на "Колежа" се говореше, че Мъри има намерение да се лиши от услугите на Енрике, но в последния месец кариоката е почти несменяем титуляр и показва добри игри. Вандер Виера пък едва ли ще бъде продаден скоро, тъй като пропусна половината сезон заради контузия на ръката и тепърва навлиза във форма. Интерес към нападателя имат от Берое, но вероятността той да бъде използван като разменна монета при евентуален бартер с доплащане за Венци Христов и Каядо, е малка. Македонският национал обаче е на път да разреши ребуса, пише "Пловдив Дерби".

От клуба са започнали процедурата по изкарването на Грънчаров на български паспорт. През следващата седмица на Бобан ще бъде насрочена дата за интервю/изпит, където ще бъде препитан с въпроси свързани с българската история. Тези интервюта са задължителни при подобни процедури. В "Ботев" се надяват възможно най-бързо Бобан да получи и българско гражданство.