Бразилецът Жайро може да предизвика огромен скандал, след като повече от 48 часа след старта на подготовката в клуба му – “Ботев” (Враца), никой от шефовете не знае къде се намира той. "Кариоката" не се яви в понеделник за първото занимание и до този момент не е отговорил на имейла или мобилния номер, който е оставил за връзка, докато е на ваканция в родината си Бразилия.

Врачани се готвят да сезират ФИФА, тъй като Жайро има действащ договор с клуба. Отделно от това в града под Околчица е дошъл представител на Динамо (Дрезден), който желае да закара бранителя в Германия. В сряда те изпратиха писмо до Спортно-техническата комисия на БФС, която първо трябва да се сезира за нарушението. Твърде вероятно е на футболиста да му бъде наложена глоба, тъй като това е втората му издънка (през зимата той закъсня с 5 дни), санкцията ще е по-сериозна. Другата възможност за наказание е дисциплинарно уволнение заради неявяване на работа без уважителни причини, пише “Меридиан Мач”.

През есента се заговори за интерес от страна на ЦСКА и Лудогорец към бразилеца, роден на 31 декември 1992 г. в Гойана. До оферта така и не се стигна.