Кметът на Враца и председател на УС на "Ботев" (Враца) Калин Каменов представи новото оперативно и спортно-техническо ръководство на клуба. Старши треньор ще бъде Николай Тодоров - Кайзера, а негов помощник Георги Станков. Целите пред клуба са влизане в "Б" група, развитие на школата и подобряване на базата. Кметът е осигурил бюджет в рамките на 500 000 лева (200 000 лева общинска субсидия и 300 000 лева от фирми и спонсори), което ще даде всичко необходимо на ръководството и футболистите, за да постигнат поставената цел.

Спортно-техническото ръководство на клуба е поверено в ръцете на Димитър Мутафов, който изрази увереност, че тимът има сили да се пребори за място в професионалния футбол. Денислав Георгиев ще се занимава с маркетинга, комуникациите и бизнес развитието на "Ботев" (Враца). Неговата задача е феновете на стадиона да бъдат все повече, клубът да бъде желан партньор за местния бизнес и не на последно място да изпълнява социални функции за развитието на децата и младежите в града.

Селекцията е в процес, като до седмица ще бъде ясен съставът за пролетния полусезон в Северозападната "В" група. Треньорите увериха, че ще се залага на качествени футболисти, които ще могат да бъдат и гръбнак на отбора за следващия сезон в професионалния футбол. Момчетата от школата също ще получават шансове да се докажат при мъжете. подготовката ще се провежда във Враца до 6 февруари, след това "Ботев" (Враца) ще участва на турнира Балчик Къп. Предвидени са минимум 7 контроли до старта на първенството.

„Със спасяването на "Ботев", който към момента има около 1 000 000 лв. задължения, ще дадем възможност на младите момчетата да тренират и да се развиват. Ако отборът се управлява като една фирма, то това трябва да става така, че в края на годината да не е на загуба. Моята идея, като нов председател на управителния съвет, е да въведа финансова дисциплина, ред и справедливост. Да харчим толкова, колкото имаме и същевременно да гоним високите си цели. "Ботев" (Враца) трябва да е в елита. Това е моята амбиция и на всички хора в спортно-техническия щаб. Освен промоцията на представителния отбор в професионалния футбол, приоритет ще е и детско-юношеската школа“, заяви кметът Калин Каменов.