Ясни са част от съперниците на "Ботев" (Враца) за турнира в Бразилия. Новакът в "А" група ще играе в едноименната столица с домакините от Гама Спорт и Спорт Ресифе. Все още не е сигурно дали ще има мач със Санта Круз.

Най-престижният двубой ще бъде със Спорт Ресифе, който спечели Купата на Бразилия през 2008 година след победа на финала срещу Коринтианс. Най-популярните футболисти, излезли от клуба, са доскорошният национал и звезда на Олимпик (Лион) Жуниньо Пернамбукано и изкусният стрелец Вава от ерата на Пеле и Гаринча.

На първата тренировка на "Ботев" (Враца) утре пък се чакат още Емил Мартинов и Калоян Стоянов. 19-годишният Мартинов игра под наем за Доростол (Силистра) през пролетта, пише "Конкурент". Дефанзивният футболист е собственост на Славия.

186-сантиметровият нападател Калоян Стоянов е на 25 години и идва от Пирин (Благоевград). На проби ще се яви и трети играч от "Ботев" (Криводол). Бранителят Камен Каменов ще си прави компания във Враца със съотборниците Ерай Салиф и Боби Петков. /БЛИЦ