Старши треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков заяви, че тимът му отива в Ловече за точки. Врачани гостуват на Литекс в мач от 19 кръг на “А” група, който ще се играе в събота от 15:30 часа.

„През паузата в шампионата тренировъчният процес бе изцяло насочен към фаза атака и се надявам това да даде резултат още в събота на мача с Литекс. Много добре знаем, че в момента отборът на Литекс е може би един от най-добре развиващите се отбори. Играта на отбора се развива във възходяща посока, разполагат и с най-младите футболисти, които правят много добро впечатление. Очаква ни тежък мач, защото съперникът гони и първенството и купата. При всичкия респект, който имаме към отбора им, а и треньорът Христо Стоичков ние ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да опитаме да спечелим точки. Няма как Литекс да ни подцени поради една единствена причина. Стоичков умее много добре да мотивира отбора си, а и те са млади момчета и едва ли ще си позволят лукса да подценят когото и да било“, коментира Здравков.

„Съжалявам страшно много за контузията на Николай Бодуров, защото той показа в последно време, че е в много добра спортна форма, израства много като футболист и не само в Литекс, а и националния отбор. Пожелавам му бързо възстановяване, защото той е много перспективен централен защитник. Едва ли неговото отсъствие ще повлияе на начина им на игра, но въпреки всичко Бодуров е класа и ще липсва“, добави треньорът на “Ботев” (Враца).

„В нашия състав със сигурност ще има някои промени, но в никакъв случай няма да изневерим на стила си да се приберем в глуха защита и само да се браним. Ще демонстрираме, че играем футбол на прилично ниво“, завърши Здравков.