"Ботев" (Враца) успя да спечели с 1:0 гостуването си на Видима-Раковски в дербито на опашкарите от 15-ия кръг на "А" група. Ценното попадение за тима от Враца реализира Тихомир Найденов в 80-ата минута. Появилият се на смяна играч се оказва най-съобразителен в наказателното поле на домакините след центриране от пряк свободен удар, стреля към вратата на Пламен Колев, топката се отклони в тялото на Александър Бранеков и залъгва стража, след което попада в мрежата му.

Мачът в Севлиево беше белязан с доста групости и разправии, вследствие на което двата отбора завършиха с по 10 човека. Още в 30-ата минута гостите от Враца останаха в намален състав, след като Николай Николов извърши грубо нарушение и съдията Александър Костадинов му показва директен червен картон. Решението на главния рефер предизвика бурни протести от страна на футболистите на "Ботев", които го заобиколиха, за да му търсят сметка. Поради тази причина срещата беше прекъсната за около 3 минути. Съдбата на Николов последва и Цветомир Панов, който беше изгонен за втори жълт картон в 63-ата минута.

Избраниците на Костадин Ангелов само могат да съжаляват за днешната загуба, тъй като през първото полувреме доминираха на терена и успяха да създадат няколко добри положения за гол, но не успяха да ги реализират. Най-фрапантният пропуск беше на Веселин Стойков, който от близко разстояние пропусна да накаже Веселин Цветковски.

След успеха "Ботев" (Враца) се изкачи на 11-ото място с 14 точки, като изпревари Локомотив (София), който е с 13 в актива си. Видима-Раковски пък е на 14-ата позиция с 10 точки.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
1 - Домакините пропускат да открият резултата. Георги Какалов преодоля двама бранители на гостите от Враца, след което поднесе топката на оставения непокрит в наказателното поле Веселин Стойков, който обаче не успя да улучи вратата и стреля в аут.
4 - Удар на Ахмед Хикмет е блокиран от играч на "Ботев" (Враца).
11 - Далечен изстрел на Пламен Кожухаров, топката преминава високо над вратата на гостите.
28 - jalt.jpg Жълт картон за Ахмед Хикмет.
30 -  4erven.jpgЧЕРВЕН КАРТОН! Гостите от Враца остават с човек по-малко. Николай Николов извършва грубо нарушение и съдията Александър Костадинов му показва директен червен картон. 
31 - jalt.jpg Домакините бурно протестират и оспорват решението на рефера, който показва жълт картон на вратаря Веселин Цветковски. Около 3 минути не се игра футбол.
32 - Технично изпълнение на Ахмед Хикмет, което обаче минава встрани от вратата на гостите.
41 - Цветковски спасява удар на Георги Какалов.
44 - Удар на Георги Стойчев преминава встрани от вратата на гостите от Враца.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
52 - Руслан Иванов извежда Веселин Стойков на стрелкова позиция, нападателят на домакините обаче е в засада.
58 - jalt.jpg Жълт картон за Цветомир Панов от състава на Видима-Раковски.
59 - smqna.jpg Нападателят на домакините Веселин Стойков е заменен от Станимир Андонов.
63 - 4erven.jpg ЧЕРВЕН КАРТОН! Втори жълт картон за Цветомир Панов, който е изгонен от игра и двата отбора остават с по 10 човека.
64 - Евгени Игнатов проби отляво, но беше спрян от Росен Ванков, който изчисти в корнер.
71 - smqna.jpg Тихомир Найденов заменя Мартин Ковачев в състава на гостите от Враца.
72 - smqna.jpg Георги Какалов отстъпва мястото си на Христо Господинов.
73 - smqna.jpg Защитникът на домакините Иван Тодоров е получил контузия. Мястото му заема Самет Ашимов.
80 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Враца откриват резултата - 0:1! Появилият се на смяна Тихомир Найденов се оказва най-съобразителен в наказателното поле на Видима след центриране от пряк свободен удар, стреля към вратата на Пламен Колев, топката се отклонява в тялото на Александър Бранеков и залъгва стража, след което попада в мрежата му.
83 - smqna.jpg Руслан Куанг отстъпва мястото си на Кирил Динчев.
87 - Резервата Кирил Динчев проби отдясно и центрира, но Бранимир Костадинов беше изпреварен от Пламен Колев.
90 - smqna.jpg Иван Коконов е заменен от Петър Альошев.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. "Ботев" (Враца) спечели с 1:0 гостуването си на Видима-Раковски.

ВИДИМА-РАКОВСКИ - "БОТЕВ" (Враца) 0:1
0:1 Тихомир Найденов (80)
vid.jpg
ВИДИМА-РАКОВСКИ: 22.Пламен Колев, 19.Евгени Игнатов, 6.Александър Бранеков, 2.Иван Тодоров (73-3.Самет Ашимов), 25.Цветомир Панов, 23.Пламен Кожухаров, 13.Ахмед Хикмет, 14.Руслан Иванов, 5.Георги Стойчев, 11.Георги Какалов (72-10.Христо Господинов), 9.Веселин Стойков (59-8.Станимир Андонов)
Резерви: 16.Ивайло Василев, 3.Самет Ашимов, 7.Християн Кожухаров, 10.Христо Господинов, 20.Атанас Иванов, 8.Станимир Андонов, 18.Кристиян Иванов
Треньор: Костадин Ангелов
3_4.JPG
"БОТЕВ" (Враца): 33.Веселин Цветковски, 22.Руслан Куанг (83-11.Кирил Динчев), 4.Росен Ванков, 18.Виктор Дениран, 16.Мартин Ковачев (71-6., 26.Асен Чалъков, 19.Николай Христов, 5.Николай Николов, 8.Светослав Валериев, 17.Иван Коконов (90-14.Петър Альошев), 10.Бранимир Костадинов
Резерви: 1.Христо Митов, 7.Симеон Мечев, 23.Митко Ценовски, 11.Кирил Динчев, 14.Петър Альошев, 6.Тихомир Найденов, 9.Ивайло Данчев
Треньор: Тодор Гарев

Севлиево, стадион "Раковски"
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони: Ахмед Хикмет, Цветомир Панов (Видима); Веселин Цветковски ("Ботев" Враца)
Червени картони: Николай Николов (30-"Ботев" Враца); Цветомир Панов (63-Видима)