"Ботев" (Враца) излиза утре за победа срещу Берое в първия мач от програмата на 14-ия кръг на "А" група. Двубоят във Враца е от 14:30 часа и ще бъде ръководен от столичанина Ангел Ангелов, на когото ще помагат Ивайло Милков и Мартин Венев. Треньорският щаб на домакините най-вероятно няма да включи в състава халфа Светослав Валериев, който е с тежка ангина.

Капитанът Росен Ванков вчера направи първа тренировка за седмицата и ще бъде под въпрос до началото на двубоя. Митко Ценовски също не води пълноценни занимания. В групата обаче се завръща след дълго отсъствие поради контузия бранителят Петър Петров.

"Берое е неудобен съперник с оглед точковия актив, който има. Разполагат с отличен треньор и много опитни футболисти, знаещи как се измъкват такива мачове. Разчитам много на духа и себераздаването на момчетата. В последните мачове играем доста добре, но губим наивно точки. Надявам се, че в този двубой, това няма да се получи. До края на полусезона ще се стремим да вземем минимум 4 точки, които ще осигурят спокойствие на отбора", коментира пред "Конкурент" треньорът Тодор Гарев.

"Този мач се явява рубикон за нашия състав, защото един евентуален неуспех, знаете в каква посока може да ни насочи и обратното – момчетата ще започнат да играят все по-спокойно и уверено. Моля и публиката да бъде по-снизходителна, ако не се получи много атрактивен двубой, защото в тези две срещи за нас, най-важното ще бъдат точките. Надявам се да играем разумно в защита и да бъдем много нахални и хитри в атака", добави Гарев.

"Ботев" (Враца) със сигурност ще търси нови попълнения през паузата, когато ще бъдат освободени играчи от сегашния състав.