28 футболисти се явиха на първата тренировка на новака в "А" група "Ботев" (Враца), на когото предстои турнир в Бразилия. Деветима състезатели от отбора са освободени, а дошлите на проби наброяваха 14 души. Най-интересните имена са тези на Бранимир Костадинов от Черноморец, Благой Наков от Вихрен, Калоян Стоянов от Пирин и Ивайло Соколов от Биркиркара (Малта).

Четири дни по-рано започна подготовката на отбора, заради турнира в Бразилия, който ще е от 10 до 17 юли. Там селекцията на Сашо Ангелов ще се подготвя на базата на "Гама спорт" в столицата Бразилия, уточни Чавдар Атанасов - член на УС на клуба. Вероятно ще се играе и контрола със Санта Круз. Отборът ще бъде на среща с президента Дилма Русев.

Очакват се в отбора да пристигнат голмайстор от Венецуела, по непотвърдени данни става дума за 20-годишния Вилмар Хил, както и плеймейкър от Бразилия, пише "Гонг". Дотогава "Ботев" (Враца) ще проведе подготовка в Тетевен от 29 юни до 8 юли. След завръщането си от Бразилия, тимът от Враца отново ще посети Тетевен за турнир от 21 до 26 юли.

На първата тренировка фенклубът беше подготвил подобаващо посрещане с фойерверки. На тренировъчното игрище футболистите бяха приветствани от някои от най-верните привърженици на "Ботев". /БЛИЦ