С 26 футболисти започна подготовката на "Ботев" (Враца) за пролетния полусезон в "Б" група. Наставникът Бойко Величков и неговите помощници Венци Иванов и Иван Пасков ще имат една основна задача – да оставят отбора в професионалния футбол. От състава през есента на първото занимание присъстваха Веселин Цветковски и Христо Митов – вратари, Георги Пейчев, Петър Альошев, Камен Каменов, Кирил Иванов, Дарко Савич, Тихомир Найденов – защитници, Светослав Валериев, Васил Велев, Юлиян Ненов, Илия Илиев и Румен Рангелов – халфове и нападатели.

Сигурните три нови попълнения са Цветомир Валериев от Локомотив (Мездра), Едоардо Дзита от втория тим на Болоня и Йордан Апостолов от Марек, който преди време игра и за Чавдар (Бяла Слатина), пише "Конкурент".

Занимания водят и Найджъл Яниславов, Петър Кенашки, Цветомир Ангелов и Никола Мишев от школата на клуба. Куп играчи ще изкарат пробен период. Сред тях е екскапитанът на Ботев (Враца) Емануил Борисов-Бутанския, ритал за последно в Козлодуй.

Подготовката на отбора ще премине във Враца. Първата контрола е в края на тази седмица срещу аматьорите от столичния ФК Елит. Сигурни са проверките на 2 февруари с Локомотив (София) на „Надежда” и на 15-и със Спартак (Плевен) във Враца. Договорени са спаринги с Чепинец, Видима-Раковски и Любимец, като е възможен мач и с Локомотив (Пловдив).

„И трите сигурни попълнения са привлечени по мое настояване. Засега Петър Альошев не ме е уведомил, че смята да напусне отбора. Ще се разделим с Васил Велев, ако той си уреди трансфер в Гърция. В тима няма място за колебаещи се - къде да играят. Ще останат само играчи, които са мотивирани да защитават каузата „Ботев”, заяви Величков.

„Треньорският щаб има пълен картбланш за селекцията. Заради голямото текучество, ще се гради нов отбор. Основната ни цел е да запазим мястото си в „Б” група”, добави изпълнителният директор Валери Цветанов.